Stichting Uniek Uden ontvangt cheque van VINCI Foundation

Vrijdag 23 december jl. hebben wij een cheque mogen ontvangen van de VINCI Foundation NL voor ons kookproject “Uniek aan tafel met de buren”.
Dankzij deze donatie kunnen wij de benodigde keukenmaterialen voor het kookproject aanschaffen.
De VINCI Foundation NL ondersteunt sociaal-maatschappelijke organisaties die ervoor zorgen dat iedereen onderdeel kan zijn van de samenleving. Zij ondersteunen projecten die werken aan maatschappelijke betrokkenheid en sociale integratie.
Namens alle bewoonsters en ouders, hartelijk dank voor deze geweldige bijdrage.

Hoera wij hebben de sleutel!!!

Wat een fantastisch gevoel dat na 8 jaar hard werken met elkaar, alle bewoners op donderdag 1 december de sleutel van hun eigen appartement in ontvangst mochten nemen. Een nieuw begin, fijn maar ook een beetje spannend. Het klussen kan gaan beginnen.
Wij wensen dat jullie nieuwe woning een heerlijk thuis mag zijn.

 

Woongroep Uniek ontvangt cheque van dameshockeyteam Uden

Op zondag 6 november 2022 heeft het hockeyteam MA2 uit Uden deelgenomen aan de 5 km Krollenloop in Veghel. Zij hebben gezamenlijk besloten om te lopen voor Woongroep Uniek. Hockeyteam MA  2 wist het enorme bedrag van € 658,29 bij elkaar te rennen. Na afloop mochten Hilde en Kristel namens Uniek de cheque in ontvangst nemen. Hockeyteam Uden en coach Bonnie hartelijk bedankt voor deze geweldige gift.

Vacatures woonbegeleider & persoonlijk begeleider

Ben jij die gezellige duizendpoot, met een gezonde dosis humor? En wil je graag werken met het leukste dameselftal van Uden e.o.? Dan zijn we op zoek naar jou!!

Woongroep Uniek en buurtbewoners genieten van ontbijt dankzij donatie Udenfonds

Zaterdag 15 oktober was het ’s ochtends vroeg al gezellig druk in Theater Markant.  Dankzij een donatie van het Udenfonds konden wij een buurtontbijt organiseren. De opkomst was groot en met 75 personen genoten wij van een uitgebreid ontbijt. Dat iedereen het gezellig vond hebben we gemerkt aan de enthousiaste reacties. De dames van de woongroep komen in een geweldige buurt terecht. We bedanken het Udenfonds voor het mogelijk maken van deze geweldige ochtend en uiteraard bedanken wij ook Theater Markant voor de gastvrijheid en het ter beschikking stellen van de locatie.

 

Foto’s Henk Lunenburg en Stichting Uniek.

Maxfurn sponsort meubels voor de gemeenschappelijke ruimte

Vijf jaar geleden kregen wij een prachtig aanbod van Maxfurn. Zij boden aan om de meubels voor de gemeenschappelijke ruimte geheel belangeloos te schenken aan Stichting Uniek. De bouw liep enorme vertraging op en toch bleef hun aanbod van kracht.

Maxfurn, ontzettend bedankt dat jullie al die jaren in onze stichting zijn blijven geloven. En wat zijn we gelukkig met al die prachtige meubels voor in onze gemeenschappelijke ruimte.

Deze week zaten we aan tafel met directeuren Wilmar Verduijn en John van den Broek en styliste Gerrie van der Sangen. Zij lieten ons het uiteindelijke ontwerp zien. Nog een paar weken geduld en dan kunnen wij genieten van al dit moois.

Medewerker 8-10 uur

Vanaf januari 2023 gaan zij wonen in een eigen appartement in een pand met gemeenschappelijke ruimtes waar ze elkaar ontmoeten en samen eten.  Een team van begeleiders zorgt voor een veilige, stimulerende en prettige sfeer waarin iedere bewoner tot zijn recht komt, gericht op zelfredzaamheid en verdere ontwikkeling. Ouders zijn hier nauw bij betrokken. Uniek werkt samen met WoondroomZorg, die de begeleiding biedt.

Voor Uniek in Uden zoeken wij per 1 januari meerdere medewerkers kleinschalig wooninitiatief, uren in overleg tussen 8-10 uur per week, binnen een jong enthousiast team.

Wat ga je doen?
Als medewerker kleinschalig wooninitiatief heb je plezier in het schoonmaken. Je helpt de bewoners met geduld bij het schoonhouden van hun appartementen. Je hebt hierbij oog voor details. Daarnaast zorg je voor een opgeruimde en schone gemeenschappelijke ruimte en keuken.
Je brengt sfeer en gezelligheid met je mee en vindt het fijn om samen met de bewoners een thee- of koffiemoment te houden in de gemeenschappelijke ruimte. Ook het voorbereiden van de maaltijd samen met de bewoners is onderdeel van je werkzaamheden.  Je hebt ervaring en/of affiniteit met mensen met een beperking. Je bent betrouwbaar, hartelijk en gastvrij.

Wie zoeken we?
Jouw begeleiding richt zich voor een groot deel op het vergroten van de zelfredzaamheid en ondersteunen bij en plannen van diverse (sociale) activiteiten van de bewoners. Hier haal jij voldoening uit en sta je in je kracht.
Van jou als collega vragen we een flinke dosis flexibiliteit en enthousiasme, je vindt het een uitdaging samen te bouwen en Uniek tot een succes te maken. Er is veel ruimte om zelf professionele invulling te geven aan de functie. Eigen regie wordt door ons gestimuleerd en er zijn diverse mogelijkheden voor overleg en samenwerking.

Wat heb je nodig?

 • MBO achtergrond/opleiding in de zorg
 • Ervaring in het schoonmaken.
 • Een vriendelijke, gastvrije en geduldige aard.
 • Ervaring met jongvolwassenen met een verstandelijke beperking
 • Flexibiliteit qua inzetbaarheid.

Wat bieden wij jou?

 • Een jaarcontract voor 8-10 uur per week bij WoondroomZorg B.V. Bij goed functioneren is het onze intentie om je contract te verlengen.
 • Salariëring volgens de cao VVT (Thuiszorg). Voor deze functie geldt FWG 25. Afhankelijk van je opleiding en ervaring ligt je salaris bij een fulltime dienstverband tussen de €2.025,- en € 2.638,- bruto per maand.
 • Een mooi pakket aan (secundaire) arbeidsvoorwaarden volgens CAO VVT (o.a. eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, collectieve ziektekostenverzekering, fietsplan).
 • Werken in en meebouwen aan een nieuw team.

Wil je reageren als medewerker kleinschalig wooninitiatief  bij Uniek?

Zie jij het werken bij Uniek wel zitten?

Stuur je motivatiebrief en je cv naar sollicitatie@woondroomzorg.nl. Je reactie ontvangen we graag voor 16 september 2022.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Olga 06-14746534.
WoondroomZorg gaat zorgvuldig en vertrouwelijk met je gegevens om. Na afronding van de sollicitatieprocedure wist of vernietigt WoondroomZorg de persoonsgegevens die gedurende de sollicitatieprocedure zijn verkregen binnen vier weken. Indien de sollicitant toestemming heeft gegeven voor het bewaren van een sollicitatiebrief, CV of andere gegevens, bewaart WoondroomZorg deze gegevens maximaal één jaar na de afwijzing.

Vacature Persoonlijk begeleider 18-24 uur

Vanaf januari 2023 gaan zij wonen in een eigen appartement in een pand met gemeenschappelijke ruimtes waar ze elkaar ontmoeten en samen eten.  Een team van begeleiders zorgt voor een veilige, stimulerende en prettige sfeer waarin iedere bewoner tot zijn recht komt, gericht op zelfredzaamheid en verdere ontwikkeling. Ouders zijn hier nauw bij betrokken. Uniek werkt samen met WoondroomZorg, die de begeleiding biedt.

Voor Uniek in Uden zoeken wij per 1 januari meerdere persoonlijk begeleiders, uren in overleg tussen 18-24 uur per week, binnen een jong enthousiast team.

Wat ga je doen?
Als persoonlijk begeleider ondersteun je de bewoners bij hun sociale en emotionele ontwikkeling. Je ondersteunt hen bij het aanbrengen van structuur in de dag en week, en je stimuleert hen hun talenten en interesses te ontwikkelen. Je werkt vraaggericht en kan zo maatwerk leveren.  Je bent er voor de gehele groep en je begeleidt een aantal bewoners individueel. Je zorgt voor een fijne sfeer en een klimaat waarin de bewoners zich vanuit een veilige geborgen setting verder kunnen ontwikkelen. Slaapdiensten zijn onderdeel van je werk.

Wie zoeken we?
Je maakt  gemakkelijk contact met onze bewoners, je voelt je bij hen betrokken en weet hoe je met jongvolwassenen met een verstandelijke beperking om gaat. Je bent flexibel en inzetbaar op de tijden dat de bewoners thuis zijn. Je vindt het belangrijk om bewoners zoveel mogelijk zelf te laten doen en ondersteunt waar nodig. Je ziet de bewoner als jong volwassene met mogelijkheden, talenten en interesses. Je vindt het een uitdaging om samen met een nieuw team te bouwen aan het succes van Uniek.

Wat heb je nodig?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau en een passende opleiding;
 • Ervaring met mensen met een verstandelijke beperking. Kennis van autisme is zeer gewenst.
 • Samenwerker, zowel met collega’s als ouders, zonder het belang van de bewoner en de groep uit het oog te verliezen.
 • Betrokken, flexibel en een gezonde dosis humor.Wat bieden wij jou?
 • Jaarcontract voor ongeveer 18 tot 24 uren per week (nader te bespreken) bij Woondroomzorg BV, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Salariëring volgens de CAO VVT (Thuiszorg). Bij een fulltime dienstverband ligt je salaris tussen €2.268,- – €3.159,- bruto per maand. Inschaling is afhankelijk van je opleidingsniveau en ervaring.
 • Een mooi pakket aan (secundaire) arbeidsvoorwaarden volgens cao VVT (o.a. eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, collectieve ziektekostenverzekering;
 • Ruimte om samen met het (nieuwe) team en de bewoners een eigen sfeer neer te zetten.
 • Werken in organisatie met korte lijnen.Wil je reageren als Persoonlijk begeleider bij Uniek?

  Zie jij het werken Persoonlijk begeleider bij Uniek wel zitten? Stuur je motivatiebrief en je cv naar sollicitatie@woondroomzorg.nl. Je reactie ontvangen we graag voor 16 september 2022.Voor meer informatie kun je contact opnemen met Olga 06-14746534.De eerste oriënterende gesprekken vinden plaats op 4 en 7 oktober, in aanwezigheid van een aantal ouders.

  WoondroomZorg gaat zorgvuldig en vertrouwelijk met je gegevens om. Na afronding van de sollicitatieprocedure wist of vernietigt WoondroomZorg de persoonsgegevens die gedurende de sollicitatieprocedure zijn verkregen binnen vier weken. Indien de sollicitant toestemming heeft gegeven voor het bewaren van een sollicitatiebrief, CV of andere gegevens, bewaart WoondroomZorg deze gegevens maximaal één jaar na de afwijzing.

Vacature Woonbegeleiders 14-20 uur

Vanaf januari 2023 gaan zij wonen in een eigen appartement in een pand met gemeenschappelijke ruimtes waar ze elkaar ontmoeten en samen eten.  Een team van begeleiders zorgt voor een veilige, stimulerende en prettige sfeer waarin iedere bewoner tot zijn recht komt, gericht op zelfredzaamheid en verdere ontwikkeling. Ouders zijn hier nauw bij betrokken. Uniek werkt samen met WoondroomZorg, die de begeleiding biedt.

Voor Uniek in Uden zoeken wij per 1 januari meerdere Woonbegeleiders, uren in overleg tussen 14-20 uur per week, binnen een jong enthousiast team.

Wat ga je doen?
Als woonbegeleider ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding/zorg van de bewoners. Je vindt het een uitdaging om iedere bewoner op haar eigen unieke wijze te stimuleren, motiveren en/of te begeleiden in haar dagelijks leven. Je ondersteunt bij de opstart van de dag of bent aanwezig als de bewoners van hun dagbesteding thuis komen. Je hebt er bijvoorbeeld plezier in om samen met een bewoner te koken en aansluitend met de groep te eten. Je begeleidt de bewoners zowel individueel als binnen de groep. Je hebt oog voor, en kunt omgaan met de groepsdynamica. Je brengt gezelligheid binnen de groep en zorgt voor een goede sfeer in huis. Slaapdiensten zijn een onderdeel van je werk.

Wie zoeken we?
Jouw begeleiding richt zich voor een groot deel op het vergroten van de zelfredzaamheid en ondersteunen bij en plannen van diverse (sociale) activiteiten van de bewoners. Hier haal jij voldoening uit en sta je in je kracht.
Van jou als collega vragen we een flinke dosis flexibiliteit en enthousiasme, je vindt het een uitdaging samen te bouwen en Uniek tot een succes te maken. Er is veel ruimte om zelf professionele invulling te geven aan de functie. Eigen regie wordt door ons gestimuleerd en er zijn diverse mogelijkheden voor overleg en samenwerking.

Wat heb je nodig?

 • MBO-niveau en relevante opleiding in de zorg en enkele jaren relevante ervaring.
 • Kennis van en ervaring in het werken met de doelgroep: jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.
 • Flexibiliteit qua inzetbaarheid.

Wat bieden wij jou?

 • Werken in een jong enthousiast team dat samen gaat bouwen om Uniek tot succes een te maken.
 • Een jaarcontract bij WoondroomZorg B.V. voor 14-20 uur per week met de intentie om het contract te verlengen als de samenwerking bevalt.
 • Salariëring volgens de CAO VVT (Thuiszorg). Bij een fulltime dienstverband ligt je salaris tussen € 2.025 – € 2.717 bruto per maand. Inschaling is afhankelijk van je opleidingsniveau en ervaring.
 • Een mooi pakket aan (secundaire) arbeidsvoorwaarden volgens CAO VVT (o.a. eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, collectieve ziektekostenverzekering, fietsplan).
 • Ruimte en vrijheid voor je eigen ontwikkeling.

Wil je reageren als Woonbegeleider  bij Uniek?
Zie jij het werken bij Uniek wel zitten? Stuur je motivatiebrief en je cv naar sollicitatie@woondroomzorg.nl. Je reactie ontvangen we graag voor 16 september 2022.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Olga 06-14746534.

WoondroomZorg gaat zorgvuldig en vertrouwelijk met je gegevens om. Na afronding van de sollicitatieprocedure wist of vernietigt WoondroomZorg de persoonsgegevens die gedurende de sollicitatieprocedure zijn verkregen binnen vier weken. Indien de sollicitant toestemming heeft gegeven voor het bewaren van een sollicitatiebrief, CV of andere gegevens, bewaart WoondroomZorg deze gegevens

Uniek te gast bij de Bondgenotendag van Area

Vanmiddag mocht onze stichting in de Malerij in Veghel, ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Area op de Bondgenotendag vertellen over ons mooie wooninitiatief. De woongroep werd vertegenwoordigd door Hilde en Jolien. Zij hebben vertelt aan het genodigde publiek hoe belangrijk het is dat er initiatieven zijn net als het onze. Het geeft hen de mogelijkheid om samen met elkaar hun zelfstandigheid te vergroten door de mooie woonplek middenin het centrum. Verder hebben ze vertelt dat ze er ontzettend veel zin in hebben.