Grote opening appartementencomplex

Op 21 januari vierden wij de opening van het appartementencomplex op feestelijke wijze. De bewoonsters droomden al jaren van een mooi galafeest en van een roze limousine. Op deze mooie zonnige winterdag kwam hun grote droom uit. Met hun mooiste kleren aan maakten zij een rit rondom Uden en genoten van een glas champagne in de limo. In de Prior van Milstraat stonden een hoop belangstellenden hen op te wachten. Na aankomst werden zij verrast door een bezoek van een heus “Koningspaar”. Alle bewoonsters mochten een lintje doorknippen bij de voordeur van hun nieuwe woning. Binnen werd het feest voortgezet met de naaste familie. Er werd samen geproost op een mooie toekomst en er werd een heerlijke bruidstaart aangesneden. Daarna volgde een felicitatie van Nielson en kregen de bewoonsters een prachtig cadeau. Het feest werd ’s avonds afgesloten met een muzikaal huiskamerconcert, waar iedereen uit volle borst meezong.

 

Stichting Uniek Uden ontvangt cheque van VINCI Foundation

Vrijdag 23 december jl. hebben wij een cheque mogen ontvangen van de VINCI Foundation NL voor ons kookproject “Uniek aan tafel met de buren”.
Dankzij deze donatie kunnen wij de benodigde keukenmaterialen voor het kookproject aanschaffen.
De VINCI Foundation NL ondersteunt sociaal-maatschappelijke organisaties die ervoor zorgen dat iedereen onderdeel kan zijn van de samenleving. Zij ondersteunen projecten die werken aan maatschappelijke betrokkenheid en sociale integratie.
Namens alle bewoonsters en ouders, hartelijk dank voor deze geweldige bijdrage.

Hoera wij hebben de sleutel!!!

Wat een fantastisch gevoel dat na 8 jaar hard werken met elkaar, alle bewoners op donderdag 1 december de sleutel van hun eigen appartement in ontvangst mochten nemen. Een nieuw begin, fijn maar ook een beetje spannend. Het klussen kan gaan beginnen.
Wij wensen dat jullie nieuwe woning een heerlijk thuis mag zijn.

 

Woongroep Uniek ontvangt cheque van dameshockeyteam Uden

Op zondag 6 november 2022 heeft het hockeyteam MA2 uit Uden deelgenomen aan de 5 km Krollenloop in Veghel. Zij hebben gezamenlijk besloten om te lopen voor Woongroep Uniek. Hockeyteam MA  2 wist het enorme bedrag van € 658,29 bij elkaar te rennen. Na afloop mochten Hilde en Kristel namens Uniek de cheque in ontvangst nemen. Hockeyteam Uden en coach Bonnie hartelijk bedankt voor deze geweldige gift.

Woongroep Uniek en buurtbewoners genieten van ontbijt dankzij donatie Udenfonds

Zaterdag 15 oktober was het ’s ochtends vroeg al gezellig druk in Theater Markant.  Dankzij een donatie van het Udenfonds konden wij een buurtontbijt organiseren. De opkomst was groot en met 75 personen genoten wij van een uitgebreid ontbijt. Dat iedereen het gezellig vond hebben we gemerkt aan de enthousiaste reacties. De dames van de woongroep komen in een geweldige buurt terecht. We bedanken het Udenfonds voor het mogelijk maken van deze geweldige ochtend en uiteraard bedanken wij ook Theater Markant voor de gastvrijheid en het ter beschikking stellen van de locatie.

 

Foto’s Henk Lunenburg en Stichting Uniek.

Maxfurn sponsort meubels voor de gemeenschappelijke ruimte

Vijf jaar geleden kregen wij een prachtig aanbod van Maxfurn. Zij boden aan om de meubels voor de gemeenschappelijke ruimte geheel belangeloos te schenken aan Stichting Uniek. De bouw liep enorme vertraging op en toch bleef hun aanbod van kracht.

Maxfurn, ontzettend bedankt dat jullie al die jaren in onze stichting zijn blijven geloven. En wat zijn we gelukkig met al die prachtige meubels voor in onze gemeenschappelijke ruimte.

Deze week zaten we aan tafel met directeuren Wilmar Verduijn en John van den Broek en styliste Gerrie van der Sangen. Zij lieten ons het uiteindelijke ontwerp zien. Nog een paar weken geduld en dan kunnen wij genieten van al dit moois.

Uniek te gast bij de Bondgenotendag van Area

Vanmiddag mocht onze stichting in de Malerij in Veghel, ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Area op de Bondgenotendag vertellen over ons mooie wooninitiatief. De woongroep werd vertegenwoordigd door Hilde en Jolien. Zij hebben vertelt aan het genodigde publiek hoe belangrijk het is dat er initiatieven zijn net als het onze. Het geeft hen de mogelijkheid om samen met elkaar hun zelfstandigheid te vergroten door de mooie woonplek middenin het centrum. Verder hebben ze vertelt dat ze er ontzettend veel zin in hebben.

 

Stylingadvies bij Goossens wonen en slapen in Nuenen

Onlangs waren wij te gast met een aantal dames van Uniek bij Goossens wonen en slapen in Nuenen. Zij werden daar gastvrij ontvangen en samen met styliste Lara hebben zij allemaal een moodboard gemaakt. De dames zijn meer dan tevreden over het eindresultaat en kunnen nu met een gerust hart hun eigen appartement gaan stylen.

Alle medewerkers van Goossens hartelijk bedankt voor jullie hulp. In het bijzonder danken wij Margareth, Bart, Thierry en Olga.

Goede buur(t) is goud waard!!!

Op zaterdag 12 maart organiseerde Stichting Uniek een winterbarbecue voor de 55-plussers uit de Prior van Milstraat en de Stationsstraat. In deze wijk wordt de beschermde woonvorm voor de jongedames van Woongroep Uniek momenteel gerealiseerd.

De winterbarbecue is tot stand gekomen doordat het Delafonds een prachtig bedrag gedoneerd heeft aan de stichting om te besteden aan een activiteit met de buurtbewoners. Het Delafonds heeft als slogan “Met elkaar voor een ander” en als thema verbinden van generaties.

Wij vinden het belangrijk dat er een goed contact ontstaat tussen onze dochters en de buurtbewoners. Door hun handicap is de sociale kring klein. Wij willen dat onze dochters volop participeren in de samenleving. Wij geloven ook dat sterke buurten en wijken waarbij veel verschillende groepen mensen elkaar ontmoeten zorgen voor een gevoel van saamhorigheid en solidariteit.

Het was een zeer gezellige en waardevolle bijeenkomst waar de eerste contacten met de buurtbewoners zijn gelegd. Wij hopen dat door regelmatig dingen samen te ondernemen er een warme band onderling ontstaat en dat we in de toekomst van elkaars kwaliteiten gebruik mogen en kunnen maken.

Woongroep Uniek ontvangt € 4.600,- van Fonds Cohesie

Financieel steuntje laat Woongroep Uniek generaties samenbrengen

Woongroep Uniek uit Uden, een initiatief van Stichting Uniek, heeft op donderdag 17 februari een financiële bijdrage van € 4.600,- ontvangen van goededoelenfonds Cohesie. De bijdrage wordt gebruikt om generaties samen te brengen door samen te koken en te eten bij hun nieuwe woonplek. Het maatschappelijk fonds van Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Oss ondersteunt jaarlijks projecten die bijdragen aan ‘een geweldige leefomgeving’. Zo helpt de bouwgroep de projecten verder.

Uit de projecten die bij Fonds Cohesie werden aangemeld koos het comité van aanbeveling eind 2021 twee projecten. Relaties en medewerkers van Hendriks Coppelmans mochten namens het fonds online stemmen op hun favoriete project. Iedere stem was € 20,- waard. Naast Woongroep Uniek werd Stichting Woonkompas uit Etten-Leur genomineerd. Zij ontvingen een bedrag van € 3.120 ,-.

Generaties bijeenbrengen: samen koken en eten

Woongroep Uniek is een woonvoorziening voor 11 jongvolwassen vrouwen. Zij hebben een licht verstandelijke beperking, en sommigen hebben daarnaast een stoornis in het autistisch spectrum. Met hun project Uniek aan tafel met de buren willen zij verbinding leggen met de buurtbewoners door regelmatig samen te koken en te eten. Hun zichtbaarheid en interactie met de buren zorgt dat zij onderdeel worden van het dagelijks leven in de buurt. De stichting wil beide generaties graag bijeenbrengen, met als doel de kennis, kunde en ervaring van de omwonenden in te zetten bij de verdere ontwikkeling van hun dochters.

 

Wonen geweldig maken

Fonds Cohesie werd in 2002 door Hendriks Coppelmans opgericht. De bouwer en ontwikkelaar uit Oss is dagelijks actief in de woon-, werk- en leefomgeving van mensen en draagt daarom graag een extra steentje bij aan initiatieven die wonen geweldig maken. Fonds Cohesie maakt deel uit van een actief mvo-beleid. Als een van de eerste bouwondernemingen in Nederland is Hendriks Coppelmans hiervoor sinds 2013 gecertificeerd.