Woongroep Uniek ontvangt € 4.600,- van Fonds Cohesie

Financieel steuntje laat Woongroep Uniek generaties samenbrengen

Woongroep Uniek uit Uden, een initiatief van Stichting Uniek, heeft op donderdag 17 februari een financiële bijdrage van € 4.600,- ontvangen van goededoelenfonds Cohesie. De bijdrage wordt gebruikt om generaties samen te brengen door samen te koken en te eten bij hun nieuwe woonplek. Het maatschappelijk fonds van Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Oss ondersteunt jaarlijks projecten die bijdragen aan ‘een geweldige leefomgeving’. Zo helpt de bouwgroep de projecten verder.

Uit de projecten die bij Fonds Cohesie werden aangemeld koos het comité van aanbeveling eind 2021 twee projecten. Relaties en medewerkers van Hendriks Coppelmans mochten namens het fonds online stemmen op hun favoriete project. Iedere stem was € 20,- waard. Naast Woongroep Uniek werd Stichting Woonkompas uit Etten-Leur genomineerd. Zij ontvingen een bedrag van € 3.120 ,-.

Generaties bijeenbrengen: samen koken en eten

Woongroep Uniek is een woonvoorziening voor 11 jongvolwassen vrouwen. Zij hebben een licht verstandelijke beperking, en sommigen hebben daarnaast een stoornis in het autistisch spectrum. Met hun project Uniek aan tafel met de buren willen zij verbinding leggen met de buurtbewoners door regelmatig samen te koken en te eten. Hun zichtbaarheid en interactie met de buren zorgt dat zij onderdeel worden van het dagelijks leven in de buurt. De stichting wil beide generaties graag bijeenbrengen, met als doel de kennis, kunde en ervaring van de omwonenden in te zetten bij de verdere ontwikkeling van hun dochters.

 

Wonen geweldig maken

Fonds Cohesie werd in 2002 door Hendriks Coppelmans opgericht. De bouwer en ontwikkelaar uit Oss is dagelijks actief in de woon-, werk- en leefomgeving van mensen en draagt daarom graag een extra steentje bij aan initiatieven die wonen geweldig maken. Fonds Cohesie maakt deel uit van een actief mvo-beleid. Als een van de eerste bouwondernemingen in Nederland is Hendriks Coppelmans hiervoor sinds 2013 gecertificeerd.