Donatie Stichting Tilmanshof

Dankbaar zijn wij met een mooi bedrag wat Stichting Tilmanshof uit Den Bosch heeft gedoneerd aan Stichting Uniek.
Het Tilmanshofje in Den Bosch bestaat uit acht woningen in twee blokken van twee en vier vrijstaande huizen. In 1896 zijn de woningen gebouwd. Ontworpen in koloniale of stations stijl, hebben de panden kenmerkende, opengewerkte kappen met een oversteek.
Het complex is waarschijnlijk door de uit Brussel afkomstige architect Jules Dony ontworpen. Deze Dony heeft een groot aantal huizen op Het Zand gebouwd. Hij is ook de architect van de Draak op het Stationsplein, een geschenk aan de stad (19 juli 1903) van Commissaris des Konings Bosch van Drakenstein.
In 1907 kwamen de huizen in bezit van de bankier C. Tilman ten behoeve van ‘minder bedeelde katholieke gezinnen’. Hij woonde zelf met zijn gezin in een stadsvilla aan de Vughterstraat, pal achter de Tilmanshof.
Tot op de dag van vandaag bestaat de Stichting Tilmanshof, gevestigd in Den Bosch. Zij ondersteunen kleinschalige projecten op het gebied van charitas, milieu, cultuur, recreatie en religie.
Deze keer doneren zij dus een mooi bedrag aan onze Stichting. Dit zullen we besteden aan de inrichting van onze gemeenschappelijke ruimtes.